Information

Ängsö Fisk AB ® ligger på Ängsöns SV hörn. Drivs av Per & Pauline Vidlund. Per började tidigt med fisket, eftersom far och farfar var fiskare blev det en naturlig del i uppväxten. Per startade sin verksamhet 1979 endast 16 år gammal. Han 5:e generationen som bedriver yrkesfiske i Mälaren.  Fisket bedrivs året runt. Från april - nov fiskar man med fasta redskap/bottengarn. Nov - mars är det endast nät fiske, under denna tid är det oftast is, då bedrivs fisket under isen. Ängsö Fisk är varumärkesskyddat.
 
Restauranger vi har ett sammarbetet med för leverans av vår färska fisk:
 
  Lux dag För Dag - Lilla Essingen Stockholm. B.A.R. - Blasieholmen Stockholm
  Taxinge Krog-Nykvarn
   Hotell Diplomat Stockholm
 
  Västerås Stadshotell    Restaurang Bellman Västerås.  
 
 
 
1987 flyttade vi ( Per & Pauline )till Skurusund och den tidigare mjölkgården omvandaldes till ett
Fiskarboställe,i stort sett samtidigt öppnade vi nuvarande Fiskbutik i väldigt enkelt format.
Vi har jobbat med samma mål under åren ,kvalité är viktgaste  för oss och  inte kvantitet.
Fisken säljs dels i  vår fiskbutik och  till ett fåtal restauranger i Stockholm och Västerås .
När man besöker oss kommer du även hem till oss! Vi både bor och arbetar på samma plats. Här har vi våra fiskebåtar , beredningslokal , rökeri , fiskbutik café & glassbod med kulglass. Det har blivit ett populärt utflyktsmål med möjlighet att köpa med färsk eller rökt fisk eller göra ett besök i lilla cafeét för att äta eller ta en fika. Vill man ha lite motion på köpet och en härlig natur så finns bra vandringsleder i närheten. Karta finns att hämta i fiskbutiken och cafeét
 
 
Fiskarfruns Café öppnade vi 2011.Det har tidigare varit vårt  bostadshus , men är numera ett litet mysigt Cafe´med  med servering av fisktallrikar & smörgåsar.. Du beställer mat eller fika  & glass i vår nya servicestuga . Pga pandemin har vi nu  endast ett  fåtal sittplatser inne i huset , men vi har desto fler platser  ute i trädgården  ca 200 st. 
 
Per har av eget intresse alltid försökt utvecklat fiskemetoder och hantering för att ingen undermålig fisk ska ta skada. Senaste åren har Per nått målet särskilt med skonsam hantering, nu uppnås 100 % överlevnad av undermålig fisk, särskilt gös som är extra känslig. 
Även mycket samarbete med Fiskeriverket under många år med olika projekt, med hjälp utav det kunna få en långsiktig förvaltnings plan för Mälarens fiskbestånd. 
Den 1 Juli 2012 höjdes minima måttet på gös till 45 cm i Mälaren. Det gynnar gösens reproduktion vilket gör att beståndet kommer att öka, det gynnar yrkesfisket men även fritidsfisket och turismen kommer att gynnas av det. 
 
Gösen som är Västmanlands landskapsfisk är den viktigaste arten i sjön därefter kommer Ål, Gädda, Abborre, Siklöja, Brax samt ett antal karparter, totalt finns drygt 30 arter i Mälaren. 
 
Välkommen till oss på Ängsö Fisk ® - Skurusund
Per & Pauline Vidlund
Yrkesfiske, Rökeri, Fiskbutik & Café
Tel: 0171 - 44 40 40  e-post  info@angsofisk.se
Vårt mål är ett skonsamt kvalitets fiske med högsta möjliga kvalitet. 
 
Vägbesk: 3 km s Ängsö Slott vid skyllt Ängsö Fisk - Skurusund, 500 m på liten grusväg parkering finns vid Cafée´t och Gårdsbutiken. Kommer du med egen båt går det bra att lägga till vid vår brygga. Djup vid bryggan är 1,9 m. 
 
 Vänligen respektera våra öppettider när det gäller parkeringar och bryggplaster. Hela området är vårt privata hem.Parkeringar är endast till för våra besökare till Café & Butik under aktuella tider.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yrkesfiskare Per Vidlund