Information

Ängsö Fisk AB ® ligger på Ängsöns SV hörn. Drivs av Per & Pauline Vidlund. Per började tidigt med fisket, eftersom far och farfar var fiskare blev det en naturlig del i uppväxten. Per startade sin verksamhet 1979 endast 16 år gammal. Han 5:e generationen som bedriver yrkesfiske i Mälaren.  Fisket bedrivs året runt. Från april - nov fiskar man med fasta redskap/bottengarn. Nov - mars är det endast nät fiske, under denna tid är det oftast is, då bedrivs fisket under isen. Ängsö Fisk är varumärkesskyddat.

Restauranger vi har ett sammarbetet med för leverans av vår färska fisk:
 
  Lux dag För Dag - Lilla Essingen Stockholm. B.A.R. - Blasieholmen Stockholm
  Operakällaren - Karl XII:s torg Stockholm.  Taxinge Krog-Nykvarn
  Frantzen - Stockholm
  Ekstedt Humlegårdsgatan 17- Stockholm
  vRÅ / Clarion Hotell Post Göteborg. 
  Västerås Stadshotell / Elite Hotell.   Färna Herrgård & Spa - Skinskatteberg.
 
 
 
Vi började med försäljning i nuvarande Gårdsbutik 1987. Under årens gång har vi även varit på allt från julmarknader till affärer. Åren 2004 -2009 sålde vi fisk på  Bondens egen marknad i Västerås, som blev en stor succé. Numera säljer vi endast fisken i vår fiskbutik och  till restauranger i Stockholm och Västerås.När man besöker oss kommer du även hem till oss! Vi både bor och arbetar på samma plats. Här har vi våra fiskebåtar butik med beredningslokal och rökeri, café & glassbod med kulglass. Det har blivit ett populärt utflyktsmål med möjlighet att köpa med färsk eller rökt fisk eller göra ett besök i lilla cafeét för att äta eller ta en fika. Vill man ha lite motion på köpet och en härlig natur så finns bra vandringsleder i närheten. Karta finns att hämta i fiskbutiken och cafeét
 
 
Fiskarfruns Café öppnades 2011.Det har tidigare varit bostadshus till Fiskarfamiljen, men är numera ett litet mysigt Cafe´. Du beställer mat eller fika i köket. Finns sittplatser inne ett 40-tal och ute i trädgården 200 st. I vår lilla Glassbod säljs glass i våffla eller pinnglass.
 
Per har av eget intresse alltid försökt utvecklat fiskemetoder och hantering för att ingen undermålig fisk ska ta skada. Senaste åren har Per nått målet särskilt med skonsam hantering, nu uppnås 100 % överlevnad av undermålig fisk, särskilt gös som är extra känslig. 
Även mycket samarbete med Fiskeriverket under många år med olika projekt, med hjälp utav det kunna få en långsiktig förvaltnings plan för Mälarens fiskbestånd. 
Den 1 Juli 2012 höjdes minima måttet på gös till 45 cm i Mälaren. Det gynnar gösens reproduktion vilket gör att beståndet kommer att öka, det gynnar yrkesfisket men även fritidsfisket och turismen kommer att gynnas av det. 
 
Gösen som är Västmanlands landskapsfisk är den viktigaste arten i sjön därefter kommer Ål, Gädda, Abborre, Siklöja, Brax samt ett antal karparter, totalt finns drygt 30 arter i Mälaren. 
 
Välkommen till oss på Ängsö Fisk ® - Skurusund
Per & Pauline Vidlund
Yrkesfiske, Rökeri, Fiskbutik & Café
Tel: 0171 - 44 40 40  e-post  info@angsofisk.se
Vårt mål är ett skonsamt kvalitets fiske med högsta möjliga kvalitet. 
 
Vägbesk: 3 km s Ängsö Slott vid skyllt Ängsö Fisk - Skurusund, 500 m på liten grusväg parkering finns vid Cafée´t och Gårdsbutiken. Kommer du med egen båt går det bra att lägga till vid vår brygga. Djup vid bryggan är 1,9 m. 
 
 Vänligen respektera våra öppettider när det gäller parkeringar och bryggplaster. Hela området är vårt privata hem.Parkeringar är endast till för våra besökare till Café & Butik under aktuella tider.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yrkesfiskare Per Vidlund